top of page

הומאופתיה לטיפול בנשירת שיער
אצל נשים וגברים

מדוע נושר שיער ומה לעשות בקשר לזה?

 

באינטרנט תוכלו למצוא המלצות רבות בנושא זה.

החל מנטילת ויטמינים ומינרלים שונים  ועד לשימוש במסכות ושמפו מיוחדים.

 

יחד עם זה כדאי לשאול מדוע בדיוק נושר שיערך?

 

יש 8 סיבות עיקריות לאובדן שיער שאינן קשורות לשינויים הקשורים לגיל.

  1. תזונה לא נכונה.

  2. בעיות בספיגה.

  3. לחץ כרוני.

  4. הלם חזק.

  5. תופעות לוואי של תרופות.

  6. חוסר איזון הורמונלי.

  7. נוכחות פטרייה בקרקפת עם התקרחות באזורים מסוימים.

  8. טיפוח שיער אגרסיבי.
     

תזונה לא נכונה

תזונה היא אחד המרכיבים החשובים והנחוצים לתפקוד גופנו בכלל ולמצב השיער בפרט. בתזונה לא נכונה, הגוף אינו מקבל את החומרים שהוא זקוק להם ולכן מתחיל "לחסוך" במה שאינו חיוני. ושיער, כמו ציפורניים, פשוט נופלים בקטגוריה זו. הגוף מקריב חלקים פחות חיוניים בגוך כדי שאברים אחרים יוכלו לתפקד כרגיל. אדם עדיין יכול לחיות ללא שיער, אך לא בלי לב וריאות. לכן, אם התזונה שלכם לא מאוזנת ואינה כוללת כמות מספקת של חלבון, שומן, פחמימות, ויטמינים ומינרלים - כדאי להתחיל לפתור את הבעיה של נשירת שיער מתזונה.

 

בעיות בספיגה של ויטמינים ומינרלים חיוניים

מדובר על המצב כשאתם אוכלים טוב, אך יחד עם זאת יש לכם מחסור בוויטמינים ומינרלים. אתם מתחילים לקחת אותם כתוספי תזונה, אבל, השיער ממשיך לנשור?

 

ישנן לפחות 2 סיבות לכך:

  1. יש הבדל בין המצב שבו הגוף מקבל את החומרים הדרושים לו כתוספי מזון או ישירות מהמזון. לעתים קרובות מאוד, על מנת שהויטמין הספציפי הזה ייספג, הגוף זקוק לנוכחות של חומרים נלווים אשר תורמים לספיגתו של ויטמין זה. לדוגמא, ויטמין D נספג טוב יותר כאשר הוא נצרך עם שמן. יחד עם זה, הוויטמין D שאתם מקבלים בשמש נקלט הרבה יותר טוב מכל ויטמין D שתיקחו כתוסף תזונה. אין מה לעשות - הטבע חכם מאיתנו. לכן, אם אתם מתכוונים לפתור את הבעיה בעזרת תוספי מזון, - צרו קשר עם מומחה שיבחר את השילוב הדרוש לכם.

     

  2. גוף שלכם "לא רוצה" לספוג את הוויטמינים והמינרלים הנחוצים, הוא מאמין שהוא לא צריך אותם, למרות תוצאות הבדיקות מראות שרמתם נמוכה בהרבה מהרגיל. במקרה זה אתם צריכים "לחפור עמוק יותר" ולחפש מה בדיוק קורה בגוף, כיצד לאזן אותו, כך שהוא יהיה מוכן לספוג את החומרים הדרושים. בעיית הספיגה יכולה להיות תוצאה של לחץ כרוני, או תופעת לוואי של תרופות, או פוסט טראומה אחרי סטרס נפשי או חוסר איזון הורמונלי. תיאור הסיבות הללו להלן.

 

לחץ כרוני

לפעמים אנחנו בלחץ ואפילו לא מבינים את זה. התרגשות מתמדת, התחושה שאנחנו לא עושים משהו, או שמשהו יכול לקרות, הם הסימנים הראשונים לסטרס כרוני. ככלל, תחת לחץ, בעיות מתעוררות לא רק בשיער, אלא גם באיברים אחרים בגוף. נדודי שינה, הפרעות במערכת העיכול ובעיות אחרות עלולות להופיע. כשאתם  נמצאים בלחץ, גם הגוף נמצא בלחץ. אז הגוף שורף יותר מדי משאבים ונכנס "למינוס" . ואז מתחיל לחסוך על איברים פחות חיוניים - כמו שיער וציפורניים.

 

"כן, אני לחוצה, אבל אני לא יכולה לעשות שום דבר בקשר לזה. אלו הם החיים "- זו הצהרה שגויה!

 העובדה היא שהלחץ הוא לא מה שקורה בחוץ, אלא האופן בו אנו מגיבים אליו, ורק אנו עצמנו אחראים על זה.
 לא מסכימים? זכותכם.

מסכים, אך אינך יכול לעשות דבר בקשר לזה?
 אשמח לעזור לך.
 להומאופתיה יש אמצעים יעילים מאוד המאפשרים לאדם לתפוס את המציאות בצורה מתונה יותר, לבזבז פחות משאבים ולא ליפול למצב של לחץ כרוני.

 

הלם חזק

ידוע כי חזק יכול להשפיע לרעה על בריאותנו. יש אנשים שסבלו מהתקף לב בזמן ההלם, יש כאלה שהאפירו במהלך הלילה, ויש כאלה שאולי לא הגיבו כל כך ממש ברגע ההלם, אך תגובתם החלה לאחר מכן.

 החותם שנשאר לאחר הלם חזק נקרא פוסט-טראמה.

 

פוסט טראומה מצביעה על כך שהאדם "תקוע" במצב שלילי זה. המשמעות היא שהגוף מסיבה כלשהי רוצה לחיות בעבר, ומבזבז עליו משאבים רבים. אם מלבד בעיית השיער אין לך בעיות אחרות, המצב שלך לא כל כך גרוע. יש לך גוף חזק מספיק שצריך "לחסוך" בפחות רק על האיברים הפחות חיוניים - שיער וציפורניים. בכל מקרה, במצב כזה, על מנת שהשיער יפסיק לנשור, אתה רק צריך למצוא דרך להפסיק לחיות בעבר

.

אתה לא מרגיש את זה? אולי כבשת את רגשותיך עד כדי כך שהם עברו לרמת התת מודע, וגופך מרגיש זאת היטב ומסמן לך עליו. רוצים לפתור את בעיית נשירת השיער? דרושה עזרה? איש קשר. להומאופתיה יש תרופות, עם הבחירה האישית הנכונה, יעזרו לצאת מהמצב הפוסט-טראומטי והשיער יפסיק לנשור.

 

תופעות לוואי של תרופות

לכל התרופה יש תופעות לוואי. אולי אחד מהן היא נשירת שיער. התייעץ עם הרופא שלך, לעיתים קרובות ניתן לשנות את התרופה לאחרת המבצעת אותה פונקציה, אך ללא תופעת לוואי זו. אם אתה לוקח תרופה זו פחות משנתיים, אולי בעזרת ההומאופתיה אתה יכול להתחיל בהדרגה להפחית את המינון של התרופה ולאחר זמן מה להפסיק ליטול אותה לחלוטין. בכל מקרה, במצב זה אתה צריך להתמודד ספציפית עם הבעיה שלך. אם אתה רוצה להתייעץ לגבי אפשרות לטיפול הומאופתי, השאר את פרטיך למטה בדף ואחזור אליך בקרוב.

 

חוסר איזון הורמונלי

לעתים קרובות מאוד תלונה על נשירת שיער מתחילה במהלך שינויים הורמונליים. במהלך גיל המעבר, לאחר לידה או לאחר התחלת נטילת גלולות למניעת הריון.

אם נשירת השיער שלך החלה לאחר הלידה, סביר להניח שהיא תסתיים מעצמה ברגע בו תסתיים ארגון מחדש של האורגניזם כולו. אם נשירת שיער מלווה בבעיות אחרות או נמשכת למעלה מ- 9 חודשים לאחר הלידה, כדאי לשקול לזרז את התהליך עם טיפול הומאופתי. יש לזכור כי לידה, בעיקר הלידה הראשונה, היא הלם עבור רבים, הילד הראשון שזקוק לתשומת לב רבה, יכול להוביל למצב של לחץ כרוני.

 

ניתן לומר דומה על תקופת גיל המעבר. ארגון מחדש של הגוף צריך לארוך 9 חודשים (למה בדיוק 9 חודשים - תשאלו אותי בפגישה). אם זה נמשך ואת רוצה לזרז את התהליך, כדאי להשתמש בהומאופתיה. זכרי, על מנת שההומאופתיה תוכל לעזור לך, יש להתאים את הרמדי (הכנה הומאופתית) באופן אישי עבורך. ניתן לעצור נשירת שיער רק על ידי איזון של כל הגוף. לכן זה חייב להיות טיפול פרטני.

ובכן, ועל אמצעי מניעה הורמונליים, את כבר מבינה ... ודרך אגב, את יכולה להשתמש גם באמצעי מניעה אחרים. לרוע המזל, רבים מהמטופלים שלי עדיין סובלים מבעיות לאחר הפסקת אמצעי מניעה הורמונליים. ואז יש צורך בהתערבות פעילה על מנת להחזיר את האיזון ההורמונאלי לקדמותו. האם הומאופתיה יכולה לעזור לך? בהחלט כן!

 

ולמען האמת, אני לא בטוחה שיש דרך אחרת שיכולה לעזור לך במקרה הספציפי הזה.

 

נוכחות פטרייה בקרקפת והתקרחות באזורים מסוימים

יש מקרים בהם התקרחות מתרחשת באזורים מסוימים בעור, ככלל, לאזור כזה יש צורה עגולה. בפגישה אצל רופא עור יגידו לך שיש לך פטריה וירשמו לך תרופה נגד פטריות. להומאופתים יש גישה אחרת לבעיה זו. העובדה היא שהפטרייה נועדה לנקות את הגוף. זה שהפטרייה כבר הופיעה אומר שהגיע הזמן לבצע ניקוי יסודי של הגוף. אין פלא שפטריות נקראות בטבע "נבלות". הפטרייה היא אינדיקטור לזיהום, ולא שורש הבעיה.

כאשר נוטלים תרופות נגד פטריות אפילו בצורה של משחות, אתם הורגים את הפטרייה ומשאירים את הגוף ללא מנקה.

 האם ההומאופתיה יכולה לעזור להתמודד עם מצב זה? בהחלט כן. במקרה זה, ההומאופתיה תפתור בדיוק את שורש הבעיה שמוביל לזיהום של הגוף, ואז הפטרייה תפסיק להתקיים מעצמה.

 

טיפוח שיער אגרסיבי

כולנו רוצים להראות אטרקטיביים, להיות עם שיער בריא ויפה.

לרוע המזל, אנו משתמשים לעתים קרובות מדי במוצרי שיער אגרסיביים.

מייבש שיער, מחליק שיער, צביעה, סלסול או החלקה - כל אלו אינן מוסיפות בריאות לשיער.

אני לא רוצה לומר שאתם לא צריכים להשתמש בכל זה, אלא רק להדגיש שיהיה נחמד לעשות הכל במתינות. אפילו אפשר להיפגע ממלפפונים אם אוכלים 5 קילוגרם מלפפונים ליום.

 

לסיכום, חשוב לזכור שנשירת השיער זה רק סימפטום.

כדי לפתור את הבעיה יש לאבחן את מקור, את השורש ואז למצוא פתרון בשבילו.

ככה תחזירו לעצמכם שיער יפה ובריא שתוכלו להנות ממנו.

תזונה לא נכונה
לחץ כרוני
הלם חזק
תופעות לוואי של תרופות
חוסר איזון הורמונלי
פטרייה
טיפול אגרסיבי
בעיות ספיגה
bottom of page